Hur kan vi som företag hjälpa till i mitten av en pågående pandemi?

Med Covid-19 som slagit ner som en bomb har samhället ställts inför tuffa prövningar. Många småföretagare lider av drastiskt minskad efterfrågan och personalen inom vården går på knäna.

Abdon Food och Backahill kände ett starkt behov av att göra något mitt i pågående kris med Covid-19. Efter en dialog med sjukhuset i Helsingborg kom vi fram till att en lunch för samtliga som arbetar vid frontlinjen skulle vara ett bra sätt att visa uppskattning. Inte minst skulle det även bidra till att hålla igång restaurangnäringen som för tillfället lider av att samhället uppmanas till social distansering.

”Som företagare känner man sig lätt hjälplös i en sådan här situation. Vi verkar ju inte i någon bransch som direkt kan motverka den pågående pandemin men kände att det ändå borde finnas någonting vi kan göra för Helsingborgs och Ängelholms stad.” säger Hans Holmstedt, vd på Abdon Food.

Totalt 3300 lunchlådor levereras den 15 april till samtliga medarbetare på Helsingborgs lasarett och Ängelholms sjukhus.

”Det känns bra att bidra, ingen kan göra allt men alla kan göra något. Vår förhoppning är såklart att fler i näringslivet engagerar sig och gör liknande initiativ” säger Lennart Mauritzson, vd på Backahill.

MATEN ÄR FRAMTAGEN I SAMARBETE MED

DROTTNINGGATAN 35 • HOLY GREENS • BILLSTRÖMS FISK • HUS 57 • SIKROT • POP ENGELHOLM

VÅRA VARUMÄRKEN

PASSION FÖR MAT OCH EN STOR NYFIKENHET

Abdon Food är ett av de ledande cerealieföretagen i Norden. Företaget som grundades 1973 av bröderna Leif och Rolf Abdon, har från första dagen drivits av passionen för mat och en stor nyfikenhet när det gäller att utveckla nya, spännande produkter.